Suzuki Insurance


Verzekert Suzuki Insurance uw auto?

Net als alle andere verzekeringsmaatschappijen in België toetst Suzuki Insurance uw verzekeringsaanvraag vooraf aan een aantal criteria. Zo kan een verzekeraar het risico op schade beter inschatten en gebeurt het af en toe dat we iemand helaas niet kunnen verzekeren.

Zo wordt uw autoverzekering berekend

Elke autoverzekering in België is gebaseerd op de staat en het gebruik van uw auto. Maar even goed op de rijervaring en het verzekeringsverleden van alle gebruikelijke bestuurders van uw auto.

Op basis van die gegevens wordt uw persoonlijke verzekeringspremie berekend en krijgt u de BA- of omnium autoverzekering of de Rechtsbijstandsverzekering die het best op uw auto en de bestuurder(s) afgestemd is.

Auto

Voor uw auto baseren we ons vooral op de technische specificaties (merk, model en type, personenauto of lichte vrachtwagen, vermogen, catalogusprijs, ouderdom) en op het gebruik ervan (garage, aantal km per jaar, aanhangwagen, privé- of beroepsgebruik). Verandert u tijdens de looptijd van uw contract van auto? Dan zou het kunnen dat uw premie aangepast of uw autoverzekering stopgezet wordt.

Uiteraard moet uw auto aan alle wettelijke regels voldoen om op de openbare weg te mogen rijden.

Bestuurder

Als bestuurder heeft u een eigen profiel, gebaseerd op uw rijervaring en –gedrag. Ook uw woonplaats en uw beroep spelen een rol: uit onze schadecijfers en onderzoeken blijkt dat het risico op schade zo beter ingeschat kan worden.

U krijgt een verzekering op basis van uw leeftijd, uw rijervaring en eventuele eerdere schade(s) en autoverzekering(en). Die gegevens over uw vorige verzekering(en) staan op een schadeattest dat u van uw vorige verzekeraar(s) krijgt. Heeft u geen schadeattest over de voorbije 5 jaar of had u meerdere ongevallen op korte tijd? Dan zou het kunnen dat u geen autoverzekering krijgt of dat uw premie verhoogd wordt, zelfs tijdens de looptijd van uw contract.

Suzuki Insurance verzekert alleen chauffeurs met een definitief rijbewijs B die aan alle wettelijke voorwaarden voldoen om in België met een auto te mogen rijden. Als u de voorbije 5 jaar veroordeeld bent voor een zware inbreuk op het verkeersreglement (dronkenschap, vluchtmisdrijf, roekeloos rijgedrag, ...), krijgt u bij Suzuki Insurance geen autoverzekering.

Suzuki Insurance verkoopt geen verzekeringen aan personen die langer dan 3 maanden onafgebroken in het buitenland verblijven. Elk verzekeringscontract heeft een minimumduur van 1 jaar. Voor een gespreide betaling van uw verzekeringspremie (bv. per maand) kunnen extra kosten aangerekend worden.